Actualiteiten


Mobiele praktijk- en onderzoeksruimte de rijdende kippendokter


Bedrijfs/huisbezoek alleen op afspraak

Afspraak maken? Zie Contact

Bedrijfspluimvee

In samenwerking met de bedrijfspluimveehouder wordt gestreefd naar het optimaliseren van het bedrijfsresultaat op het pluimveebedrijf. In deze bedrijfsbegeleiding hebben de bedrijfsbezoeken een centrale plaats. Voor bedrijfsbezoeken wordt gebruikt gemaakt van een bedrijfswagen, die fungeert als mobiele praktijk- en onderzoeksruimte, waarin o.a. een apotheek en een laboratorium aanwezig zijn. Op deze wijze kan direct bacteriologisch onderzoek ingezet worden zodat dezelfde dag al een voorlopige uitslag bekend is. Sneller kan gewoon niet! Om een afspraak te maken voor een bedrijfsbezoek kunt bellen tijdens het telefonisch spreekuur of door het contactformulier in te vullen.

Hobbypluimvee en parkvogels

Pluimveedierenartsenpraktijk West Nederland heeft een jarenlange ervaring in de gezondheidszorg van hobbypluimvee. Hier is vaak sprake van zowel individuele klachten als problemen in de hele koppel. De ervaring heeft geleerd dat een goede diagnose vaak moeilijk is zonder hokbezoek. Vandaar dat wij graag bij u langs komen. De belangrijkste onderzoekmogelijkheden hebben wij in de auto aanwezig. Wij kunnen u adviseren middels:

  • hokbezoek
  • e-mail consultatie
  • telefonisch consult

Postmortale diagnostiek

Onderzoek op overleden dieren of dieren die voor dat doel zijn ingeslapen kan zeer belangrijk zijn voor een goed advies voor de gezondheid van de andere dieren. Juist dit onderzoek is onze specialiteit. Dit onderzoek kan plaats vinden bij u aan huis in ons mobiele praktijkruimte. U kunt daar zelf bij aanwezig zijn. Dit kan zeer informatief en illustrerend zijn. Dierenartsen uit binnen en buitenland doen beroep op onze kennis.